top of page

Maahanmuutto-brändin tuho

Suomi tarvitsee maahanmuuttajia. Se ei ole mielipide vaan fakta. Suomalaiset eivät lisäänny tarpeeksi säilyäkseen olemassa. Siksi maahanmuutto on iloinen asia. Siksi maahanmuuton brändi pitäisi rakentaa positiiviseksi, jotta kantaväestö hyväksyisi maahanmuuton.

Hallitus tuhosi maahanmuuttobrändin. Se teki sen ymmärtämättömyyttään, osittain hyväntekemisen nimissä, osin EU:n painostuksesta. Kun ensivaikutelma on luotu, on sitä vaikea muuttaa. Tapahtumat korostavat entisestään viestinnän ja huomiotalouden merkitystä.

Miten mamu-brändi rakennetaan? Ensiksi meidän tulee ottaa maahan vain sen verran maahanmuuttajia, että heille voidaan taata tulevaisuus. Toiseksi meidän on viestittävä, että maassa eletään maan tavalla, eikä sille ole vaihtoehtoja. On ymmärrettävä, että monikulttuurisuutta ei ole olemassakaan. Erilaisia kulttuureja voi ja saa vapaasti harrastaa, mutta se on ihan eri asia.

Kulttuuri muodostuu ympäröivien olosuhteiden pakottamana tietynlaiseksi alueella elävien ihmisten kokemuksista ja vuorovaikutuksesta. Suomalaisista on tullut suomalaisia, koska talvet ovat kylmiä ja pimeitä, kesät valoisia, mutta arvaamattomia. Käytännössä se tuottaa ahkeruutta, rehellisyyttä, säntillisyyttä, tasa-arvoa, vaatimattomuutta, käytännöllisyyttä.

Pakolaisuus ja hätä eivät valitettavasti riitä perusteeksi hallitsemattomalle maahanmuutolle. Olisi järjetöntä muuttaa hätä Syyriassa hädäksi Suomessa. YK:n mukaan maailmassa on 60 miljoonaa pakolaista ja 700 miljoonaa rutiköyhää. Puhumattakaan elintasopakolaisista.

On myös väärin maahanmuuttajia kohtaan, että he eivät saa täällä ansaitsemaansa tai havittelemaansa elämää, vaan ylenkatsetta ja jopa väkivaltaa.

Kerava ottaa aika ajoin 20-25 kiintiöpakolaista eli maahanmuuttajaa. Tämä on hyvin sopusoinnussa sen kanssa, että tarvitsemme maahanmuuttajia ja kokemuksia heistä. Meidän on järkevää tottua maahanmuuttajiin ja luoda järjestelmä, joka sietää ja lopulta hyötyy maahanmuutosta.

Meidän ei tule toistaa ruotsalaisten ja saksalaisten hölmöilyä. Terve järki määrää, mitä voi tehdä. Meidän ei tarvitse miellyttää kaikkia maailman kukkahattutätejä.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page