top of page

Ratkaisuja kotisivujen tekemisessä

Kotisivujen tekeminen on nykyisin helppoa – maailma tarjoaa niin paljon erilaisia mahdollisuuksia. Mutta asiakkaille prosessi sisältää kohtia, jotka tuntuvat vaikeilta.

1. Ei meinaa saada aikaan sisältöä

Olen usein törmännyt siihen, että sivut ovat käytännössä valmiit, mutta asiakas vain odottaa jotain – mitään ei tapahdu. Ilmenee, että asiakas pohtii sisältöä. Hyvä niin, mutta monesti koko projekti seisoo turhan pitkään – ja turhan takia. Asiakas voi toki pohtia sisältöä, mutta toisaalta minä olen erikoistunut nimenomaan sisällön tuottamiseen.

Ratkaisu: Palaveri. Olen ollut toimittaja yli 30 vuoden ajan ja tehnyt koko tuon ajan asiakaslehtiä ja sanomalehtiä. Palaverissa käymme läpi yhtiön tarpeet viestinnässä ja laadin sen pohjalta sisällön. Ja nykyisinhän tekstit ja otsikot tulee laatia siten, että hakukoneet tykkäävät siitä. (SEO)

2. Mistä kuvat?

Kuvat ovat useimmissa tapauksissa täysin kriittinen osa nettisivuja. Kuvien tulee olla hyviä, mutta ne pitää myös sijoittaa sivuille siten, että ne tekevät vaikutuksen (layout). Kuvien sisällön tulee ohjata lukijaa haluttuun suuntaan, mutta niiden tulee myös olla kauniita, jos se suinkin on mahdollista.

Ratkaisu: Otan valokuvia asiakkaan toimeksiannosta – valokuvaamisesta minulla on yli 30 vuoden kokemus. Nykyisin kuvia saa helposti myös internetistä ilmaisista palveluista tai sitten ostamalla. Minulla on myös laajat arkistot käytössäni – sekä netissä että omassa hyllyssä. Kuvien asettelu sivuille tapahtuu pitkän kokemuksen tuomalla silmällä ja hyödyntäen valmiita pohjia, joita on satoja.

3. Miten se nyt oikein siellä netissä menee...?

Usein asiakkaat ovat erittäin varovaisia kaikessa, mikä liittyy nettiin. Niin varovaisia, että mitään ei tapahdu. Yksinkertaisetkin toiminnot jäävät tekemättä. Netissä toki kannattaakin olla huolellinen, sillä siellä missä on hunajaa, on myös mehiläisiä, jotka pistävät.

Ratkaisu: Kaikissa nettisivuihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä minuun. Tilanteen tullen käymme yhdessä läpi tarvittavat toiminnot.

4. Voinko itse muuttaa jotain sivuilla?

Usein syntyy tilanteita, joissa sivuille pitäisi tehdä muutoksia – ja vielä nopeasti.

Ratkaisu: Kaikkea voi muuttaa käyttämissämme järjestelmissä itse. Ja kun käyttää editoria, oppii koko ajan lisää. Käytössämme olevat editorit ovat helppokäyttöisiä – jopa hauskoja. Ne ovat loogisia ja neuvovat käyttäjäänsä. Opetan myös aina asiakkaalle editorin peruskäytön.

5. Mites nämä hakukoneet haistelevat meidän sivuja ja onko sillä merkitystä?

Hakukoneoptimointi (SEO) ja etenkin sen hallinta on lähtökohtaisesti magiaa, josta liikkuu huhuja. Kukaan ei varmasti osaa sanoa, mikä vaikuttaa ja kuinka paljon hakukoneisiin. Ohjeet optimoinnin suorittamiseen ovat ylimalkaisia, kuten että "pitää laatia otsikot oikein". Lisäksi kaikki muuttuu koko ajan Googlella, elää omaa elämäänsä. Koodin pitää olla rakenteeltaan tietynlaista. Jotain kuitenkin tiedetään ja sitä hyödynnämme kaikissa tekemissämme sivuissa.

Ratkaisu: Jos haluaa hyvät tulokset hakukoneissa, pitää olla aktiivinen aika ajoin. Hakukoneet pitävät siitä, että sivuilla tapahtuu, että niillä on linkkejä, joita myös käytetään, että sivuilla käy ihmisiä, että sisältö on kirjoitettu kuten ihmisille – palvelut ovat selkeästi ymmärrettävissä. Sivujen elementit tulee olla merkitty hakukoneille mieluisalla tavalla, siis esim. valokuvat. Kaikkien eri kategorioiden otsikkoja on hyvä olla ja niiden sisällön tulee olla looginen ja ihmisille kirjoitettu.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page