top of page

Yrittäminen vaatii uskoa, toivoa ja rakkautta

Helppo kadehtia, kun pöytä on katettu. Mutta kenestä on kattamaan pöytä? Kattamiseen tarvitaan rahaa, joka on otettava omasta taskusta tai lainattava muilta. Ja aina kummittelee mielessä se mahdollisuus, että syöjiä ei löydykään – ja kaikki pöydän kattamiseen nähty vaiva ja rahat katoavat Kankkulan kaivoon.

Harva ihminen, joka ei ole ollut yrittäjä, ymmärtää, miltä yrittämisen epävarmuus tuntuu. Yrittäminen vaatii uskoa, toivoa ja rakkautta kaikkien laskelmien lisäksi. Pitää uskoa hyvään, toivoa parasta ja rakastaa sitä mitä tekee. Kaikesta tästä muodostuu yrittäjän intohimo.

Tämä maa tarvitsee intohimoista yrittämistä juuri nyt. Suomi elää yli varojensa – järjestelmä pysyy pystyssä vain sillä, että otetaan syömävelkaa. Vain yritysmaailman menestyminen voi nostaa Suomen suosta.

Jos joku aloittaa vaikkapa suuren rakennusprojektin, voi vain nostaa hattua ja pärisyttää rumpuja. Nyt jokaisen pitää tukea tätä yritystä, uskoa siihen ja toivoa parasta. Jos ilmenee jotain kehitettävää, voi sen tuoda esiin positiivisesti, mutta koko projektia ei voi kyseenalaistaa.

Vaikka maailmassa on olemassa se mahdollisuus, että mikä tahansa asia voi mennä mönkään, ei se voi ohjata yrittämistä. Vaikka tärkeä projekti lopulta epäonnistuisikin, on silti yritetty.

Usein kuulee ristiriitaista kommentointia, kun joku jopa oikein poliitikko ensin toteaa, kuinka tärkeää yrittäminen on. Hetken päästä sama poliitikko toteaa, että on se härskiä, kun yritykset tekevät voittoa.

Suomessa on aivan liikaa vallalla ajattelutapa, jonka mukaan yrittäjä ei saisi menestyä. Tämä on merkillistä, sillä yhteiskunta saa toimeentulonsa lopulta juuri yrittäjiltä, jotka menestyvät. Siis mitä enemmän yrittäjä tienaa, sitä paremmin myös yhteiskunta menestyy ja sitä enemmän syntyy jaettavaa.

Älkää siis moittiko yrittäjiä yrittämisestä. Yrittäjillä on nimittäin tosi kyseessä. Kun itsekin aloitan aamulla työt, en ole tienannut penniäkään. Mitään ei tule, ei edes ruokarahojen verran, jos ei päivän mittaan pysty elantoaan ansaitsemaan.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page